onze trainers trainen
uw experts
Het maken van een haarscherpe probleemanalyse. Het bouwen van een creatief team. Een overzicht maken van alle mogelijke oorzaken van een probleem. Weten welke verschillende stappen genomen moeten worden bij het oplossen van een probleem. Systematisch inventieve oplossingen bedenken voor een technisch probleem. De rol vinden die je het best past in een creatief team. De trainers van InnoQ hebben op deze punten een paar honderd ingenieurs in Nederland en BelgiŽ getraind. Zij verhoogden hun analytische en creatieve denkvaardigheden. Iets voor u? Hiernaast vindt u een overzicht van de trainingen die wij aanbieden.

Open trainingen


Inventief Probleemoplossen

Hoe stimuleert u bij uw medewerkers creatief denken? Hoe zorgt u voor de kwalitatief hoogstaande en uitvoerbare oplossingen? Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers out-of-the-box, maar zeker ook creatiever into-the-box leren denken? Hoe zorgt u ervoor dat de creativiteit van uw medewerkers uw bedrijf ook wat oplevert? Allemaal vragen waar de training Inventief probleemoplossen antwoord op geeft.
Aan de basis van deze training ligt TRIZ: een methodiek die het creatieve proces structuur en richting geeft.


Root Cause Investigator ™

Om technische problemen succesvol op te lossen is het nodig de oorzaken vast te stellen. Bij voorkeur zonder veel testen en experimenten te doen. Snelheid is geboden. De Root Cause Investigator ™ is een aanpak die zich veelvuldig in de praktijk heeft bewezen. Problemen die vaak al jaren spelen worden door eigen mensen opgelost met RCI. In deze training leert u een praktische en systematische aanpak om eenduidig kernoorzaken op te sporen. U leert hoe u met een klein en slagvaardig team de oorzaken opspoort. U kunt het na de training direct zelf toepassen
In samenwerking met Endeavour Training en Training en Event Management


In-house trainingen


Technische Creatviteit

Tijdens deze training leren de deelnemers praktisch werken met technische creativiteit. Zij krijgen een aantal eenvoudige en sterke technieken aangeboden, die hen helpen om creatiever oplossingen te ontdekken bij het oplossen van technische problemen. Ook de dagelijkse technische problemen. Daarnaast krijgen ze inzicht in hun eigen creatieve stijl, de aandachtspunten om meer resultaat te bereiken. Verder laten we zen hoe de opbouw van een creatief team gaat.